Уже близько восьми років у селі Підрясному, що неподалік Львова, функціонує фермерське господарство «Гураль», назва якого походить від прізвища власника. Павло Ігорович разом із сім’єю, де підростає троє дітей, доглядають кілька десятків овець і кіз.
Із їхнього молока дружина Оксана Ігорівна варить крафтові сири (м’які та тверді). Робить це без ферментів і заквасок – лише за рахунок температурних режимів (нагрівання й охолодження), пише wz.lviv.ua.
Найбільшим попитом тепер користується синьо-жовтий продукт, який ще називають патріотичним. Виготовляти його родина взялася три роки тому, на День Незалежності. Зазвичай робили таке на державні свята. Однак із вибухом війни обсяги згаданої продукції збільшилися, адже люди все частіше купують її.
Отримати жовте забарвлення допомагає куркума, що одночасно додає пухкості. Синього ж кольору взимку й навесні досягають завдяки харчовим барвникам, а влітку виручають чорниці.
Коли почалися бойові дій, господарі взялися допомагати біженцям, що приїхали в Галичину з інших регіонів України. Зокрема, безкоштовно дають козяче молоко сім’ям переселенців, котрі мають малих дітей.
До слова, розпочнеться світова паніка – МінАП б’є на сполох через блокування портів.