Догори
Дати відгук

На Луганщині судитимуть стоматолога, через якого померла пацієнтка

1 хв на прочитання21 Вересня 2020, 14:38
Поділитись:

На Луганщині судитимуть лікаря Новоайдарського районного територіального медичного об’єднання, через не компетентні дії якого померла пацієнтка, повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

“Направлено до суду обвинувальний акт стосовно лікаря Новоайдарського районного територіального медичного об’єднання за фактом неналежного виконання своїх професійних обов’язків, внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки для хворого (ч. 1 ст.140 КК України)”, — йдеться у повідомленні.

Слідством установлено, що в липні 2019 року на прийом до лікаря-стоматолога потрапила пацієнтка із зубним болем. Лікар не обстежив її належним чином та не правильно поставив діагноз. Подальша тактика лікування призвела до розвитку ускладнень та погіршення її стану здоров’я. Хвора не отримала належної медичної допомоги, через що на четвертий день померла, вказали у прокуратурі.

Так, санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років або виправних робіт строком до 2 років, або обмеження волі на строк до 2 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо, нещодавно в Одесі хлопчик впав у кому через помилку лікарів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.