Догори
Дати відгук

На Київщині та Вінниччині викрито підприємців, які зберігали у підпільних складах епідемічно небезпечні відходи

Відходи могли спровокувати сплеск інфекцій.

1 хв на прочитання29 Травня 2024, 12:35
Викрито підприємців Епідемічно небезпечні Відходи Викрито підприємців Епідемічно небезпечні Відходи
Поділитись:

Поліція викрила підприємців, які порушили правила поводження з небезпечними медичними відходами, що могли призвести до сплеску інфекцій. Зловмисники зберігали епідемічно небезпечні відходи в неспеціалізованих, підпільних складських приміщеннях у Києві, Київській та Вінницькій областях.

Чотирьом особам, включаючи директора підприємства, оголошено про підозру у порушенні санітарних правил і норм, що регулюють запобігання інфекційним хворобам. За цими діями їм загрожує до трьох років ув'язнення.

Підприємство, яке мало ліцензію на господарську діяльність, уклало угоди з закладами охорони здоров’я щодо обробки медичних відходів, але в порушення законодавства вони зберігали ці відходи на підпільних складах та інших місцях, не відповідних для цього.

Поліцейські спільно з екологічною інспекцією та Держпродспоживслужбою провели 10 обшуків на різних об’єктах, що належали фігурантам справи. Експертиза підтвердила, що дії зловмисників могли стати причиною виникнення та поширення інфекційних захворювань.

Директору, двом співвласникам і менеджеру ТОВ оголошено підозру у вчиненні злочину, передбаченого Кримінальним кодексом України.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost