Догори
Дати відгук

На Київщині ділки вирішили привласнити землі лісового фонду у мальовничому місці біля річки вартістю понад 9 млн грн

Обвинувальний акт направлено до суду.

1 хв на прочитання04 Липня 2024, 13:34
ДБР завершило розслідування багатомільйонної оборудки із землею /фото ілюстративне ДБР завершило розслідування багатомільйонної оборудки із землею /фото ілюстративне
Поділитись:

ДБР завершило розслідування багатомільйонної оборудки із землею Вишгородського району під Києвом. Розкрито схему на переведення 1,3 га землі державного лісгоспу у приватну власність.

Так, мешканець Київської області, разом з братом – інженером-землевпорядником вирішили привласнити землі лісового фонду у мальовничому місці біля річки.

 Інженер виготовив підроблені документи щодо зміни статусу землі. Для цього ділки використали анкетні дані 15 підставних осіб. Зловмисникам допомагав державний реєстратор Відділу Державної реєстрації однієї з сільських рад. Завдяки йому брати отримали розпорядження районної держадміністрації та рішення сільської ради про передачу земельних ділянок у приватну власність.

 У ході досудового розслідування накладено арешт на зазначені вище земельні ділянки та майно підозрюваних, загальна вартість яких складає понад 20 млн грн. Вирішується питання щодо повернення земельних ділянок у власність держави.

 Фігуранти справи обвинувачуються у шахрайстві, легалізації майна, підробленні та використанні підроблених документів у складі злочинної групи. За скоєне вони можуть бути позбавлені волі на строк до 12 років.

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.