Догори
Дати відгук

На кордоні з Угорщиною виявили «псевдогуманітарку» на 700 тисяч гривень

Порушником виявився 49-річний працівник італійської благодійної організації

1 хв на прочитання15 Липня 2024, 13:47
На кордоні з Угорщиною виявили «псевдогуманітарку» На кордоні з Угорщиною виявили «псевдогуманітарку»
Поділитись:

Закарпатські митники 14 липня задокументували незаконне переміщення на українсько-угорському кордоні новенького імпортного товару комерційного призначення, прихованого серед гуманітарного вантажу.

Порушником виявився 49-річний працівник італійської благодійної організації, який, відправляючи в Україну гуманітарну допомогу, вирішив обійти митне законодавство і завантажив напівпричіп різною жіночою косметикою, гаманцями, сумочками і лампами для автомобілів.

Під час перевірки вантажівки на митному посту «Тиса», на яку було подано пакувальний лист про перелік товарів та декларацію на вантаж, що визнається гуманітарною допомогою з унікальним кодом, звернули увагу на розбіжності у вагових параметрах. Ретельний огляд виявив серед гуманітарки імпортний товар, не заявлений у товаросупровідних документах.

Насправді крім 12 тонн гуманітарної допомоги, переміщувалися: різна жіноча косметика, зокрема, 1052 шт туші, 72 шт сонцезахисних кремів, а також 205 шт гаманців, 18 сумок, різні лампи для автомобілів та мотофари, і навіть – тату принтер та інше.

За наявною інформацією з інтернет магазинів, загальна вартість товару, який призначений для комерції, перевищує 700 тисяч гривень.

Відносно італійця складено протокол за ч.1 статті 483 Митного кодексу України.

Вантажівку із заявленою гуманітарною допомогою відпущено до отримувача – вітчизняного благодійного фонду, а от не задекларований товар комерційного призначення вилучено на склад митниці. Його остаточну вартість встановить спеціаліст-експерт. Справу скерують до суду.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost