Догори
Дати відгук

На Харківщині ввели карантин через сказ: відомо про першу смерть тварини

Кіт покусав хазяйку та за деякий час помер.

1 хв на прочитання22 Лютого 2024, 13:36
Карантин через сказ у тварин на Харківщині Карантин через сказ у тварин на Харківщині
Поділитись:

19 лютого у селищі Золочів зареєстрували випадок сказу кота. За дв ідоби до того до ветеринарів звернулася місцева жителька і повідомила, що в неї помер кіт. Фахівці дільниці з'ясували, що 10 лютого кіт відмовився їсти та пити, наступного дня власниця припустила, що в нього застрягла кістка та спробувала її витягти. Кіт покусав і подряпав хазяйку, а згодом помер. 

"Було відібрано патологічний матеріал та направлено на дослідження, за результатами якого підтверджено сказ кота", — повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Харківській області.

Власникам кота рекомендували звернутися за меддопомогою. 21 лютого на засіданні державної надзвичайної протиепізоотичної комісії вирішили оголосити селище Золочів як неблагополучний пункт щодо сказу та ввести у ньому карантин. Він триватиме 60 діб.

Нові випадки інфікування сказом серед тварин, диких та дворових, з’являються у різних регіонах країни. Повідомляється про напади на свійську худобу і людей. А в кількох громадах вже ввели карантин

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Більше з GreenPost