Догори
Дати відгук

На Чернігівщині озеро стало рожевим (фото)

Експерти губляться в здогадках через що

2 хв на прочитання09 Липня 2020, 20:10
Фото Валентина Пильник Фото Валентина Пильник
Поділитись:

У Ніжині Чернігівської області водойма у Графському парку, що розташований у центрі міста, стала рожевою. Про це повідомляє УНІАН. Відповідні світлини сьогодні оприлюднила місцева журналістка Валентина Пильник, також фото рожевої води місцеві жителі поширюють у соцмережах. 

У Ніжинській міськраді спочатку зауважили, що це явище з'являється після спеки не вперше, а потім піддали сумніву те, що фото є цьогорічними. У свою чергу, містянка підтвердила, що фото вона зробила сьогодні.

«На власні очі сьогодні бачила. І фотографувала, фото сьогоднішні», - уточнила вона, додавши, що у Графському парку є дві водойми й вода в одній з них забарвлена у рожевий колір. 

Також місцеві жителі у соцмережах зазначають, що вода має неприємний запах і трапляються випадки загибелі риби.

У Ніжинському міськрайонному відділі ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» вказують, що точного пояснення цього явища наразі немає – можливо, є якесь природне джерело сірководню, а можливо, мають місце витоки з колектору. 

Місцеві жителі також розказали, що свого часу рожевого кольору стала інша міська водойма «Ніжин-озеро», що знаходиться за містом. Тоді у міськраді збиралася спеціальна комісія за участю науковців, екологів, проводили дослідження, брали проби води, однак причину забарвлення води в рожевий колір фахівці точно не пояснили. Вода потім повернулася до свого звичайного кольору. Ніжинці більше схильні вважати, що рожевий колір води має не хімічне, а органічне походження, ймовірно, має місце процес цвітіння водоростей у водоймі.  

Тим часом, екологічна катастрофа на столичному озері: у воді по коліна мазуту.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко