На Черкащині майже добу горить ліс, до медиків звернулись уже шестеро людей

1 хв на прочитання16 Вересня 2024, 13:46
В Україні триває пожежонебезпечний період.

За спалювання сухостою передбачені штрафи.

У селі Вергуни Черкаського району 15 вересня у лісі зайнялася пожежа. До медиків за допомогою звернулися шестеро людей. Про це Суспільному повідомила речниця Головного управління держслужби із надзвичайних ситуацій області Юлія Норовкова.

Виклик про займання у селі Вергуни рятувальники отримали о 12:40, розповіла Юлія Норовкова:

"До ліквідації залучили 14 спецмашин. Працювали рятувальники, університет цивільного захисту, місцеві пожежні команди, лісове господарство. Пожежу локалізували на території 20 гектарів. Причина загоряння — необережне поводження із вогнем селян".

Попередньо, є будівлі, які пошкодив вогонь. Інформація щодо кількості уточнюється. Також, за інформацією медиків, по допомогу звернулись шість людей, зазначила речниця:

Як повідомив керівник ОВА Ігор Табурець, станом на ранок 16 вересня ліквідація пожежі ще триває:

"Вчора сталося займання у лісі у Вергунах. Це лихо накоїло чиєсь необережне поводження з вогнем. Пожежу вдалось локалізувати на 20 гектарах. Наслідки уточнюються. Нагадую, що за спалювання сухої трави, листя і подібного передбачені як штрафи, так і кримінальна відповідальність", — додав керівник ОВА.

За спалювання сухостою передбачені штрафи:

Зокрема, за порушення вимог пожежної безпеки у лісах та самовільне випалювання рослинності або її залишків передбачена адміністративна відповідальність. Штраф за випалювання стерні, луків та пасовищ — до 6 120 гривень для громадян та 21 420 гривень для посадовців. Якщо вогонь розведуть на території об'єктів природно-заповідного фонду, то доведеться сплатити від 12 240 до 30 600 гривень.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: