Догори
Дати відгук

На Буковині збережено 24 га геологічної пам'ятки природи

Ділянка покрита лісом та рідкісною рослинністю, частина з якої занесена до Червоної книги України. 

1 хв на прочитання10 Листопада 2023, 22:30
На Буковині завдяки прокуратурі збережено 24 га геологічної пам`ятки На Буковині завдяки прокуратурі збережено 24 га геологічної пам`ятки
Поділитись:

На Буковині завдяки прокуратурі збережено 24 га геологічної пам`ятки природи «Онутська стінка»

Спеціалізована екологічна прокуратура Чернівецької обласної прокуратури у судовому порядку зобов’язала Вікнянську сільську раду винести межі геологічної пам`ятки природи місцевого значення «Онутська стінка» та закріпити їх на місцевості. 

«Онутська стінка» – об`єкт природно-заповідного фонду місцевого значення площею 24 га, розташований на крутому західному березі річки Дністер, на північ від села Онут Чернівецької області. Ділянка покрита лісом та рідкісною рослинністю, частина з якої занесена до Червоної книги України. 

Пам’ятка створена у 1993 році відповідно до рішення 18 сесії Чернівецької обласної ради народних депутатів XXI скликання. 

Встановлено, що у січні 2008 року сільська рада дала згоду на взяття під охорону зазначеного об`єкта природно-заповідного фонду та дотримання режиму його заповідності, однак, досі межі геологічної пам’ятки не визначені, а земельна ділянка не внесена до Державного земельного кадастру.

Щоб унеможливити відчуження та самовільне зайняття цих земель, прокуратура звернулась до суду. Чернівецький окружний адміністративний суд підтримав позицію прокурора – орган місцевого самоврядування має усунути порушення.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.