Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • На Буковині підрядник привласнив 2,8 млн грн, призначених на ремонт доріг

На Буковині підрядник привласнив 2,8 млн грн, призначених на ремонт доріг

Підрядник, зловживаючи своїм службовим становищем, вносив недостовірну інформацію до актів виконаних робіт.

1 хв на прочитання04 Квітня 2024, 22:24
На Буковині підрядник привласнив державні кошти На Буковині підрядник привласнив державні кошти
Поділитись:

Слідчі поліції Буковини повідомили про підозру директору будівельної компанії, який привласнив понад 2,8 мільйона гривень з бюджетних коштів.

Щоб незаконно заволодіти державними коштами, які були виділені для проведення аварійно-відновлювальних робіт дороги місцевого значення у Дністровському районі, керівник столичної компанії завищив обсяги фактично виконаних робіт, матеріальних ресурсів і конструкцій, повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області. 

Злочинну діяльність 56-річного жителя Київської області задокументували співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області спільно із колегами обласного Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ та Служби безпеки України.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що у листопаді 2020 року чоловік, будучи директором будівельної компанії, уклав договір на виконання капітального ремонту автомобільних доріг місцевого значення після наслідків стихії.

Відповідно до умов договору, з державного бюджету за виконану роботу на рахунки столичної будівельної компанії було перераховано гроші. Підрядник, зловживаючи своїм службовим становищем, вносив недостовірну інформацію до актів виконаних робіт. У результаті протиправної діяльності державі завдано збитків на суму понад 2,8 мільйона гривень.

Наразі співробітники Слідчого управління ГУНП під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Протиправні дії чоловіка кваліфікуються за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко