Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Ліс
  • На Буковині ДБР викрило посадовців, які організували незаконну рубку лісу на майже 4 млн грн

На Буковині ДБР викрило посадовців, які організували незаконну рубку лісу на майже 4 млн грн

Безпосередньою вирубкою лісу займалася приватна фірма рідної сестри лісничого.

1 хв на прочитання05 Червня 2024, 17:32
Посадовці організували незаконну рубку лісу на майже 4 млн грн. Фото: ДБР Посадовці організували незаконну рубку лісу на майже 4 млн грн. Фото: ДБР
Поділитись:

Працівники ДБР повідомили про підозру лісничому та двом майстрам лісу Берегометського лісомисливського господарства у Чернівецькій області за фактом незаконної порубки деревини на майже 3,7 млн грн. Про це йдеться у пресрелізі ДБР. 

Посадовці підробляли документи щодо необхідності проведення санітарно-вибіркових рубок дерев, які були здоровими та не мали б бути зрубані. Також вони вказували у документах недостовірні відомості щодо стану та об’єму зрубаної деревини, аби штучно створити її надлишок.

Безпосередньою вирубкою лісу займалася приватна фірма рідної сестри лісничого. Він сам керував роботами начебто від її імені та укладав договори з лісгоспом.

За такою схемою зловмисникам вдалося протиправно зрубати, а згодом продати 206 дерев. Сума завданих державі збитків становить 3 млн 700 тис. грн.

Фігуранти підозрюються у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, за попередньою змовою групою осіб, службовому підробленні за попередньою змовою групою осіб та у незаконній порубці дерев у лісах, вчинених повторно, що спричинило тяжкі наслідки, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 246 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Процесуальне керівництво здійснює Чернівецька обласна прокуратура.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.