Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • На березі Черемошу незаконно видобували гравій, збитки підраховуються

На березі Черемошу незаконно видобували гравій, збитки підраховуються

Керманичі не змогли пояснити законність своїх дій.

1 хв на прочитання08 Жовтня 2023, 15:38
Поділитись:

На Івано-Франківщині правоохоронці виявили незаконне добування піщано-гравійної суміші. Спецтехніку та вантаж вилучили. Про це повідомили у поліції Івано-Франківської області.

Зазначається, що 5 жовтня наряд патрульної поліції в селі Кобаки Рожнівської територіальної громади виявив на березі місцевої річки Черемош вантажний автомобіль КрАЗ та екскаватор, якими здійснювали видобуток гравію. Керманичі не змогли пояснити законність своїх дій. Також у них не було документів, які дають право на видобуток чи перевезення корисних копалин.

На місце події правоохоронці викликали слідчо-оперативну групу. Співробітники поліції вилучили транспортні засоби та вантаж. Кількість незаконно видобутого гравію та його вартість правоохоронці не вказують.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення встановлених правил охорони надр, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи довкілля. За таке порушення загрожує штраф або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на такий самий строк.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.