Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Війна
  • «Ми можемо постачати боєприпаси швидше, ніж росіяни возять тіла»: експерт пояснює військові перспективи РФ

«Ми можемо постачати боєприпаси швидше, ніж росіяни возять тіла»: експерт пояснює військові перспективи РФ

Не слід опинятися у ситуації, коли проти вас працює американська військова логістика.

2 хв на прочитання09 Серпня 2022, 00:42
MARS II — це модифікована для використання у Бундесвері американська M270, ключова її перевага у здатності випускати вдвічі більше ракет, ніж HIMARS. Також, вона повільніше пересувається, але й уразити цю систему артилерією складніше. MARS II — це модифікована для використання у Бундесвері американська M270, ключова її перевага у здатності випускати вдвічі більше ракет, ніж HIMARS. Також, вона повільніше пересувається, але й уразити цю систему артилерією складніше.
Поділитись:

Наразі найбентежнішою тенденцією з погляду Кремля є те, якими системними та інституціоналізованими стають поставки озброєння з США до України. Про це розповів Стефан Коршак — воєнний кореспондент, професійний письменник, фотограф, редактор і відеопродюсер.

«Київ і Вашингтон уже не метушаться нестямно, намагаючись збагнути, що ж саме треба доставити, якій катастрофі запобігти, і що насправді реально дістати попри — на противагу забаганкам обох сторін», — говорить експерт.

Він нагадує, що уряд США має багаторічний досвід постачання зброї для експедиційних воєн.

«Фактично на будь-якому курсі історії Європи «для чайників» вам розкажуть, що насправді вам не слід опинятися у ситуації, коли проти вас працює американська військова логістика. І власне, саме там і опинилася Росія під проводом Владіміра Путіна», — наголошує Коршак.

Експерт пояснює, що зараз на лінії фронту Україна не має кризових ситуацій, тож ЗСУ не волає про допомогу щодо поставок далекобійної зброї чи більшої кількості боєприпасів для гаубиць. Після того, як за останні шість місяців ЗСУ встигли «посидіти на дієті», зараз їхнє становище значно покращилось, констатує аналітик.

Він вважає, що організація поставок США озброєння для України є сигналом, який можна перекласти приблизно як: «А коли в ЗСУ закінчиться ОЦЕ, ми надішлемо ще. Ми цілком напевно можемо постачати боєприпаси швидше, ніж росіяни возять тіла».

«Ясне діло, лишається відкритим питання: а скільки ж тих ошатних ракет із GPS-наведенням українцям знадобиться для того, щоби скалічити цілу ділянку фронту до такого стану, що її можна буде легко захопити? Що ми знаємо точно — то це що масовані удари із використанням високоточної зброї супроти технологічно відсталішого противника були доктринальною практикою НАТО щонайменше в останні тридцять років. І ця тактика багаторазово доводила свою ефективність у конвенційних війнах», — підкреслює Коршак.

Експерт переконаний, що пожежі на російських складах боєприпасів свідчать, що в розвідки США та ЗСУ є детальний перелік підрозділів та комунікаційних вузлів, по яких вони можуть завдати масованого удару керованими ракетами, перш ніж розпочати наступ.

«Що тому може протиставити російська армія? Мабуть для тих, хто сидить у Кремлі, такі роздуми точно не є веселими», — припускає аналітик.

Також ми розповідали, що в Україні створили бота «Біла лада», який може допомогти російським сім'ям прискорити отримання «гробових».

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023