Догори
Дати відгук

«Ми безсилі» — у МОЗ капітулювали перед коронавірусом

Основною причиною недієздатності назвали розформування епідеміологічної служби в країні

1 хв на прочитання16 Листопада 2020, 11:01
Фото: Громадське телебачення Фото: Громадське телебачення
Поділитись:

У Міністерстві охорони здоров'я визнали свою нездатність зупинити чи бодай контролювати епідемію коронавірусу в Україні. Про це на брифінгу 16 листопада сказала заступниця очільника профільного міністерства Ірина Микитяк.

“На превеликий жаль, ми не маємо чим лікувати коронавірус. У світі ще не знайдено ефективний препарат. Ми безсилі перед вірусом”, - констатувала Микитяк.

Основною причиною нездатності ефективно боротися з COVID-19 чиновниця назвала відсутність в країні епідеміологічної служби. За її словами, упродовж кількох попередніх років щонайменше два Уряди вжили всі заходи, щоб ліквідувати епідеміологічну службу. На сьогодні професійні епідеміологи залишилися у лабораторних центрах, які несуть на собі надзвичайно велике навантаження з діагностики коронавірусної хвороби та невелика частина епідеміологів, які працюють госпітальними епідеміологами, яких прийняли до себе наші заклади охорони здоров'я.

До слова, напередодні стало відомо, що на коронавірус захворів міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Незадовго до нього позитивний тест отримали президент України Володимир Зеленський, спікер парламенту Дмитро Разумков, очільник ОПУ Андрій Єрмак.   

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.