Догори
Дати відгук

Можна, якщо знати обхідні шляхи: як привезти до США собаку

Хоча у найближчий рік жодних тварин з України не пускатимуть.

2 хв на прочитання15 Липня 2021, 17:12
Можна, якщо знати обхідні шляхи: як привезти до США собаку Можна, якщо знати обхідні шляхи: як привезти до США собаку
Поділитись:

Українська журналістка Катерина Рощук розповіла про подорож собаки до США.

«Я маю досвід самостійного оформлення британської та американських віз, а до безвізу ще й шенгенів, але справжнє випробування — це оформити документи собаці для виїзду за кордон та повернення в Україну», — говорить журналістка.

Вона розповідає, що головна складність — зрозуміти, що саме потрібно та де це взяти. Жодна приватна клініка не займається оформленням «під ключ» документації, необхідної для перетину собакою кордону, і навіть не може просто пояснити правила.

«Аби виїхати з України, собака повинен мати: чип, міжнародний ветеринарний паспорт (бланків звісно ж нема), щеплення від сказу, довідку від вашого ветеринара, яку віддаєте у Борисполі ветлікарю і вона дає документ для виїзду (250 грн, терміналу нема, тільки готівка, йди в банкомат)», — ділиться досвідом Катерина Рощук.

Вона розповідає, що з 14 липня набрали чинності нові правила: США на рік заборонили в’їзд усіх тварин зі 100 країн із високим поширенням сказу, серед яких і Україна.

Тепер є лише один шанс — через попереднє узгодження. Для цього слід заповнити форму на сайті, додавши фото зубів і всієї тварини, підтвердження вакцинації. Вік тварини має бути не менше семи місяців.

На в’їзді у США ветеринарний контроль цікавить щеплення собаки проти сказу, вік і чи залишиться тварина у США.

Після повернення в Україну діятимуть не американські правила, а європейські: собаці має бути не менше семи місяців і треба мати паспорт, чип, підтвердження щеплення проти сказу та сертифікат на антитіла до сказу.

Також ми розповідали про умови утримання собак у місті та про Всесвітній день собак.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко