Догори
Дати відгук

Можливі перепади настрою: магнітні бурі на неділю, 15 жовтня

Метеочутливість може з’являтися і на тлі вегето-судинної дистонії

1 хв на прочитання15 Жовтня 2023, 11:00
Поділитись:

Магнітні бурі – це періоди, коли у метеозалежних людей погіршується самопочуття. До кінця жовтня вчені прогнозують ще кілька магнітних бур.

За прогнозами сайту Метеоагент, 15 жовтня на українців чекає слабка магнітна буря з К-індексом 3. А це означає, що особливого впливу на самопочуття не повинно бути, хоча перепади настрою все ж таки можливі.

Хто страждає від метеозалежності

Найчастіше відчутний дискомфорт відчувають люди, які мають якісь вроджені чи набуті захворювання. Зазвичай це проблеми з кровоносною системою, судинами та серцем, у тому числі виникають на тлі стресу та малоактивного способу життя.

Також, метеозалежності схильні люди, які страждають на захворювання дихальних шляхів та астматики; атеросклерозом та розладами нервової системи.

Метеочутливість може з’являтися і на тлі вегето-судинної дистонії (ВСД), неврівноваженого (рухомого) типу нервової системи, будь-яких хронічних захворювань або перенесених фізичних травм. На думку вчених, людей, які залежать від примх погоди чи метеопатів до 35% всього населення планети, а ось серед осіб, які мають проблеми із серцево-судинною системою – близько 70%.

Як покращити свій стан при магнітній бурі

Щоб покращити самопочуття під час бурі постарайтеся дотримуватися таких правил:

  • Пийте більше води, трав’яного та зеленого чаю.
  • Відмовтеся від кави, спиртних напоїв, цигарок.
  • Вживайте менше смаженої, гострої та жирної їжі, краще віддати перевагу сезонним овочам та фруктам.
  • Збільште фізичну активність і більше гуляйте на свіжому повітрі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.