Догори
Дати відгук

МОЗ: доплату за COVID-19 повністю отримали лише медики Полтавщини

Про це повідомив очільник міністерства Максим Степанов

1 хв на прочитання11 Травня 2020, 12:58
Поділитись:

Медики Полтавської області за роботу з COVID-19-пацієнтами за березень отримали в середньому по 21 тис. грн. Це єдина область, де ці виплати були здійснені в повному обсязі, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

«Єдина область, яка дійсно виплатила в повному обсязі — це саме Полтавська область, в середньому вони заплатили кожному медпрацівникові, який працював з COVID-19, близько 21 тис. грн, це саме ті 300%, які вони й повинні були отримати», - заявив очільник МОЗ.

Степанов повідомив, що МОЗ буде вивчати ситуацію з виплатою цих надбавок в інших регіонах.

«На 8 травня по виплаті надбавок за березень за COVID-19 інформація невтішна, я буду доповідати президенту і прем'єру, особливо в окремих областях», - сказав він.

Степанов також повідомив, що в ході робочої поїздки він вивчить досвід проведеного в Полтавській області пілотного проєкту з впровадження основних принципів реформування системи охорони здоров'я.

«Минулого року, починаючи з 1 квітня саме Полтавська область працювала в пілотному проєкті, він був розроблений саме для того, щоб комфортним був перехід в реформуванні медицини вторинної і третинної ланки. Але якщо подивитися, як саме пілот працював у Полтавській області й подивитися на те, що було впроваджено у нас з 1 квітня, це зовсім різні речі», - сказав міністр.

Пряма мова з 02.04.

Нагадаємо, головний лікар з Сумщини заявив: "Ми отримали гроші і я припиняю голодування".

Водночас медики столичної "швидкої" вийшли на акцію протесту.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.