МОЗ: немає в Україні нашестя отруйних павуків, не вірте фейкам

1 хв на прочитання01 Серпня 2024, 11:50
фото: KP.UA

У МОЗ спростували фейк російської пропаганди про нашестя отруйних павуків в Україні, масові укуси та звернення до лікарів.

Не вірте фейкам з інтернету. Україна не потерпає від масової появи небезпечних комах. У Міністерстві охорони здоров'я спростували фейк російської пропаганди про нашестя отруйних павуків в Україні. Про це МОЗ повідомило у своєму телеграм-каналі.

У відомстві зазначили, що так, через спеку та посилення глобального потепління відбувається повільна і поступова міграція видів комах, властивих для крайнього півдня - вглиб країни. Але з року в рік фіксуються разові випадки, які спостерігаються вже протягом десятиліття. Це ж стосується і павука каракурта.

У МОЗ наголосили, що цьогорічна спека дійсно активізувала павуків, але не більше того. "реальність, як завжди, набагато прозаїчніша. Жодного масового звернення по меддопомогу через павуків не було. Єдиний випадок – укус павука каракурта в Одеській області. Постраждалий наразі отримує необхідну допомогу в лікарні, і його стан стабільний", - розповіли у МОЗ.

"Летальних випадків не було. Тож якщо вам раптом "пощастить" зустрітися з отруйним павуком, не панікуйте – просто зверніться до медиків. Випадки, коли укуси найотруйнішого павука в Україні призводять до смерті, практично не трапляються", - роз'яснили у міністерстві.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: