Євгенія Данілова2 хв на прочитання05 Травня 2020, 14:08
Вже з понеділка, 11 травня, в Україні планують послабити карантин. Згідно з рішенням уряду, з цього дня кафе та ресторанам дозволять продавати замовлення на виніс, а також відкрити літні майданчики.
МОЗ розробило основні вимоги до роботи закладів громадського харчування на час карантину.
Відповідний документ опублікований на сайті міністерства.
Основні вимоги МОЗ до роботи кафе і ресторанів з 11 травня
- Перевірка температури всіх працівників перед початком робочого дня. Якщо температура виявиться вище 37,2 градусів — такого співробітника зобов'язані не допускати до роботи, як і людей з ознаками респіраторних захворювань.
- Обслуговування в закладах громадського харчування дозволяється тільки на винос за попередніми замовленнями або на літніх майданчиках проста неба. В такому випадку між столами повинна бути дистанція 1,5 метра, а за кожним з них може сидіти одна або дві людини.
- На вході необхідно розмістити антисептики.
- Адміністрація або персонал самі повинні контролювати та забезпечувати умови щодо недопущення черг.
- Меню повинно розташовуватися поруч з місцем видачі замовлень, давати меню клієнтам не можна.
- Замовлення повинні видавати виключно в одноразовому посуді та закритій тарі.
- Працівники повинні використовувати засоби індивідуального захисту, а роботодавець забезпечити їхній п'ятиденний запас і стежити за виконанням цього правила.
- Людей з групи ризику необхідно тимчасово відсторонити від роботи в закладах громадського харчування.
- Перед відкриттям, а також кожні дві години приміщення повинні оброблятися мийними та дезінфікуючими засобами.
- Місце проведення розрахунку повинне бути обладнане пристроями для безконтактної оплати та поличкою для передачі замовлення без контакту з клієнтом.
Нагадаємо, у Зеленського розповіли на що пішли гроші проти коронавірусу.
Тим часом, лікарі розповіли GreenPost, що карантин не працює.