Ольга Шевченко2 хв на прочитання25 Серпня 2022, 08:11
Як пише Food.news, магній, що міститься в рослинах та морепродуктах, не шкідливий і його прийом не потрібно обмежувати. Магнієм багаті зелені листові овочі, насіння, горіхи, бобові, какао, цільнозернові та фрукти. Значна кількість магнію містять деякі види риби, у тому числі лосось, скумбрія та палтус.
У формі добавок магній можна використовувати лише за рекомендацією лікарів. Кількість магнію, необхідне для різних біологічних процесів, таких як виробництво білка, кісток та ДНК, а також регулювання функцій м’язів та нервів, рівня цукру в крові та кров’яного тиску, залежить від віку людини та статі.
Магнію є багато переваг для здоров’я.
- Він підтримує вироблення антиоксиданту глутатіону – “головного антиоксиданту, що продовжує життя”.
- Допомагає здоров’ю імунної системи. Згідно з дослідженням, опублікованим у Missouri Medicine, магній важливий для активації вітаміну D і захищає організм від окисного стресу, який може спричинити хронічне запалення.
- Підтримує оптимальну серцево-судинну функцію.
- Зберігає фортецю кісток та зубів. Дослідження, опубліковане в Biometals, показало, що магній сприятливо впливає на здоров’я кісток як з точки зору мінеральної щільності кісток, так і з точки зору ризику переломів.
- Підтримує оптимальне здоров’я та функцію м’язів. Магній допомагає м’язам відновлюватись після інтенсивних спортивних вправ.
- Сприяє здоров’ю травної системи. Магній допомагає ферментам слини розщеплювати їжу на дрібніші частини, допомагаючи всьому травному процесу.
- Зберігає здоровий рівень енергії. Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Nutrients, магній грає вирішальну роль у природному виробництві енергії та обміні речовин в організмі.
- Підтримує глибокий та спокійний сон.
- Допомагає боротися із депресією.