Міцні кістки та здорове серце: чим корисний магній і в яких продуктах він є

2 хв на прочитання25 Серпня 2022, 08:11
Image by christels from Pixabay

Магній – мінерал, що бере участь у сотнях хімічних реакцій в організмі людини.

Як пише Food.news, магній, що міститься в рослинах та морепродуктах, не шкідливий і його прийом не потрібно обмежувати. Магнієм багаті зелені листові овочі, насіння, горіхи, бобові, какао, цільнозернові та фрукти. Значна кількість магнію містять деякі види риби, у тому числі лосось, скумбрія та палтус.

У формі добавок магній можна використовувати лише за рекомендацією лікарів. Кількість магнію, необхідне для різних біологічних процесів, таких як виробництво білка, кісток та ДНК, а також регулювання функцій м’язів та нервів, рівня цукру в крові та кров’яного тиску, залежить від віку людини та статі.

Магнію є багато переваг для здоров’я.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: