Міненерго: відключення світла триватиме до стабілізації ситуації в енергосистемі

1 хв на прочитання30 Серпня 2024, 06:30
Голова Наглядової ради Укренерго склав повноваження. ФОТО: ілюстративне

Важливо, що навіть після множинних пошкоджень енергетикам вдалось не допустити системної аварії, енергосистема залишається цілісною.

Після множинних пошкоджень 26 серпня енергосистема України залишається цілісною і збалансованою. Хоча ситуація в енергосистемі України досі складна. Про це в ефірі телемарафону Єдині новини сказала заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук.

Уміле балансування потреб в електроенергії та солідарсть партнерів України, за словами представниці енергетичного відомства, дають надію на швидке відновлення інфраструктури.

Зараз по країні застосовуються графіки відключень електроенергії. Обмеження можуть тривати, поки здійснюється налагодження стабільної роботи системи. На всіх пошкоджених об'єктах тривають роботи з відновлення. Мова про розбір завалів, розмінування й заміну зруйнованого обладнання.

Паралельно на енергооб'єктах триває підготовка до зимового сезону, який обіцяє бути суворим навіть попри прогноз м'якої зими.

Гринчук також повідомила, що Україна спрямувала офіційну ноту до МАГАТЕ. Адже атаки по енергетиці України - це пряма загроза ядерній та радіаційній безпеці європейського континенту і всього світу. Київ розраховує на дієву реакцію міжнародної спільноти.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: