Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Енерго
  • Мінекоенерго займатиметься проблемою зменшення викидів вуглецю відповідно до планів ЄС

Мінекоенерго займатиметься проблемою зменшення викидів вуглецю відповідно до планів ЄС

Мінекоенерго займатиметься підготовкою до впровадження ЄС «Механізму прикордонного вуглецевого регулювання» (Сarbon border adjustment mechanism)

2 хв на прочитання23 Травня 2020, 11:41
pixabay pixabay
Поділитись:

У Міністерстві  енергетики та захисту довкілля збираються готуватися до нових правил та синхронізації із діями ЄС, до створення ефективної реформи екологічного податку та податку на СО2 в Україні, до запровадження  системи торгівлі викидами та до боротьби зі змінами клімату.

Про це заявив заступник  міністра енергетики та захисту довкілля Олексій Рябчин  в ході онлайн-засідання з членами European Business Association, інформує сайт міністерства. 

Зокрема, Мінекоенерго займатиметься підготовкою до впровадження ЄС «Механізму прикордонного вуглецевого регулювання» (Сarbon border adjustment mechanism) - одного  з запланованих заходів ЄС в рамках «Європейської зеленої угоди». Цей механізм ще не представлено, але його ідея полягає у обмеженнях щодо імпорту в ЄС товарів, при виробництві яких існують великі викиди вуглекислого газу.

"І хоч зараз Мінекоенерго багато зусиль спрямовує на подолання кризових явищ в енергетиці, напрацювання стратегічних рішень в сфері захисту довкілля та євроінтеграція також знаходиться в фокусі роботи Міністерства", - ідеться у повідомленні. 

У відомстві зазначили, що Мінекоенерго розглядає різні підходи до реформування податку на викиди СО2, але головна ціль – створити умови для реінвестицій коштів з податку саме на енергоефективні заходи та декарбонізацію, з метою боротьби зі зміною клімату.

"Представники бізнесу також усвідомлюють переваги енергоефективних та еко-проектів, від яких вони лише виграють за рахунок зменшення витрат на енергоносії, зменшенню викидів шкідливих речовин та викидів вуглецю", - переконані у Мінекоенерго.

Нагадаємо, на думку експерта, останні дії та ініціативи уряду у сфері відновлювальної енергетики свідчать про те, що Україна практично припиняє «зелений» енергетичний перехід та порушує усі взяті на себе зобов’язання у цій сфері.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.