Міндовкілля: якість води на річці Десна у місцях водозаборів на Київщині у межах норми

1 хв на прочитання15 годин тому
ФОТО: ілюстративне

Оперативна інформація за результатами безперервного моніторингу щодо ситуації на річках Сейм та Десна.

Хімічне споживання кисню на річці Десна у пункті водозабору міста Бровари становить 31,5 міліграм на дециметр кубічний, при нормі 30 міліграм на дециметр кубічний. Розчинений кисень – на рівні 5,83 міліграм на дециметр кубічний. Такі дані моніторингу станом на вечір середи повідомили у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України.

У пункті водозабору Київ експерти відзначають покращення за показником хімічного споживання кисню, який знизився до 20  міліграм на дециметр кубічний. Кисневий режим в нормі та становить 5,63 міліграм на дециметр кубічний. Ризиків та загрози для здійснення водозабору немає. 

Забруднення, яке рухається руслом Десни, розбавлене та менш концентроване, ніж було на початку у річці Сейм та у точках відбору води річки Сейм на Чернігівщині. 

Перевищень за вмістом пестицидів, поліароматичних вуглеводнів, летких органічних сполук, а також важких металів не виявлено. Загибелі риби не виявлено. По азоту амонійному, нітритах та хлоридах перевищень не зафіксовано. 

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: