Догори
Дати відгук

Міндовкілля погодило будівництво деревообробного заводу-гіганта на Закарпатті

Міністерство екології не врахувало аспекти оцінки впливу на Карпатські ліси.

1 хв на прочитання29 Грудня 2023, 09:15
Будівництво деревообробного на Закарпатті Будівництво деревообробного на Закарпатті
Поділитись:

Міндовкілля погодило в Закарпатській області будівництво деревообробного заводу − одного з найбільших в Україні, визнавши його "допустимим для довкілля".

Про це повідомили в Українській природоохоронній групі – UNCG.

«Міндовкілля ганебно погодило будівництво заводу Юрушева на Закарпатті! 22 грудня міністр захисту довкілля Руслан Стрілець на зустрічі з громадськістю ділиться «здобутками» відомства. Зокрема згадує про те, як «удосконалили процедуру оцінки впливу на довкілля (ОВД)». Те ж саме 22 грудня. Те ж саме Міндовкілля приймає рішення щодо ОВД величезного деревообробного заводу на Закарпатті. Цей завод будує олігарх Юрушев, і вже понад пів року будує незаконно, без проведеної процедури ОВД», – йдеться у повідомленні.

Планується, що сам завод буде споживати деревину у такому ж обсязі, як із тих лісів, які знаходяться на Закарпатті, а це понад мільйон кубометрів на рік. Активісти наголошують на тому, що будівництво цього заводу може значно вплинути на обсяги лісорубання у Карпатах, а також на умови праці малих деревообробних підприємств у селах гірських районів.

UNCG також зазначає, що Міністерство екології не врахувало аспекти оцінки впливу на Карпатські ліси та життя місцевого населення в рамках затвердження проекту. Незважаючи на сумнівність цього рішення, Міндовкілля просто визнало будівництво заводу прийнятним для навколишнього середовища, і це може стати підґрунтям для подальших правових оскаржень в суді.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.