Мінагрополітики почало видачу державної підтримки сільгоспвиробникам

1 хв на прочитання10 Вересня 2024, 10:36
ФОТО: ілюстративне

У відомстві запрошують сільгоспвиробників із Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей скористатися державною підтримкою.

У Державному аграрному реєстрі почався прийом заявок на отримання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників шляхом виділення бюджетних коштів з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь. Початок - сьогодні, о 10 годині. Про це повідомили у Мінагрополітики.

Отримувачами бюджетних коштів є сільськогосподарські товаровиробники – юридичні особи, незалежно від організаційно-правової форми або фізичні особи – підприємці станом на дату подання заявки, які провадять господарську діяльність на територіях, включених до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих.

"Державні програмні підтримки сьогодні важливі, як ніколи. Особливо для аграріїв на тимчасово окупованих територіях і в зоні активних бойових дій. Адже це не лише про розвиток територій та підтримку цієї галузі - це про продовольчу безпеку воюючої країни. Тому запрошую аграріїв із Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей скористатися державною підтримкою!”, - наголосив Міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль. 

Бюджетні кошти надаються отримувачам на безповоротній основі в межах бюджетних призначень, передбачених у державному бюджеті на поточний рік, з розрахунку на 1 гектар оброблюваних угідь, засіяних/ засаджених сільськогосподарськими культурами під урожай поточного року, зокрема для територій:

Подання заявок припиняється 25 вересня 2024 року о 18 год. 00 хв.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: