Догори
Дати відгук

Мільйон людей евакуйовано: по Філіппінах ударить руйнівний тайфун

Евакуація ускладнюється епідеміологічною ситуацією

2 хв на прочитання01 Листопада 2020, 11:13
Поділитись:

Філіппінська влада евакуювала близько мільйона людей, бо на регіон насувається  тайфун «Гоні». Людей закликали підготуватися до можливості масштабних повеней і зсувів в результаті проливного дощу і сильного вітру, пише ВВС.

«Евакуювати людей зараз важче через Covid-19», - зазначив регіональний представник цивільної оборони Бікола Алексіс Наз.

За даними Державної метеорологічної служби, о 04: 50 за місцевим часом тайфун досяг берегів острова Катандуанес, а до теперішнього часу обрушився на найбільш густонаселений Філіппінський Острів - Лусон, де розташована столиця Маніла. Швидкість вітру досягла 225 км/год.

Управління атмосферними, геофізичними та астрономічними службами Філіппін (Pagasa) попередило про повені, включаючи раптові паводки, зсуви, викликані дощами, і потоки з наносами в районах Лусона, а також на островах Вісайї і Мінданао.

«Протягом наступних 12 годин будуть спостерігатися катастрофічні сильні вітри і сильні або проливні дощі...», - йдеться в повідомленні.

Шторм рухається на захід зі швидкістю 25 км / год і, як очікується, пройде над Лусоном на південь від Маніли і продовжиться в Південно-Китайське море в неділю вдень. Відзначається, що «Гоні» - найпотужніший шторм, що обрушився на Філіппіни, після тайфуну Хайян в 2013 році. Тоді жертвами стихії стали понад 6 тисяч осіб. 

До слова, паводки стали серйозним випробуванням для жителів Західної України.  Негода підтопила  понад 300 населених пунктів.  Через паводки з підтоплених сіл на    евакуювали тисячі людей, у чотирьох областях було  підтоплено більше тисячі домогосподарств.

Наразі, укріплення берегів потребують майже всі населені пункти громади, крім села Устеріки. Крім будівель та городів, у Білоберізькій ОТГ вода пошкодила і дороги

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко