Догори
Дати відгук

Мер Умані розповів, у чому небезпека паломництва хасидів для всієї України (відео)

Міський голова має намір стояти до останнього та не пустити вірян до міста

3 хв на прочитання18 Серпня 2020, 20:27
Фото - znaj.ua Фото - znaj.ua
Поділитись:

Мер Умані Олександр Цебрій, який ночував у ніч із 17 на 18 серпня під Офісом Президента, ексклюзивно для GreenPost розповів, яких конкретно кроків чекає від Президента України Володимира Зеленського і чому проблема уманських паломників стосується всієї України.

Він нагадав, що хасиди приїдуть із "червоної зони", адже Ізраїль входить до міжнародного списку країн з високим показником захворюваності.

"Промоделюймо. Ці люди (хасиди – ред.) не приземляться в Умані. Це буде у Вінниці, це буде в Одесі, це буде в Києві. Люди з червоної зони масово будуть приїздити в ці міста. Будуть користуватись транспортними послугами. Вони будуть контактувати з іншими людьми. Це наражає на небезпеку спалаху коронавірусу повністю по всій Україні. Саме цю інформацію я хотів донести Президенту", - розповів він, нагадавши, що сама держава Ізраїль виступає проти паломництва в такий час.

Опальний мер Умані постійно наголошує, що він в жодному разі не є релігійно- або етнічно- нетерпимим, а лише дбає про безпеку та здоров’я громадян обох країн.

"Ми не проти релігії та будь-яких національностей. Ми приборкали COVID, але якщо буде погіршена епідемічна ситуація, знову всі підуть під жорсткий карантин. Ми будемо виділяти кошти, яких немає, щоб врятувати медицину», - сказав Олександр Цебрій.

Водночас мер Умані запідозрив владу у подвійних стандартах.

«Чому такі подвійні стандарти? Коли ми перекривали місто, у нас тоді було, якщо я не помиляюсь 5 хворих, зараз їх 19 у місті Умані. Я хотів би, щоб тут попрацювали фахівці", - резюмував Цебрій, уточнивши, що це мають виршувати санлікарі.

За даними мера, попри всі заклики вже 300-400 хасидів прибуло до Умані.

Ще вчора ми розповідали, що уряд підтримав рішення про обмеження на відвідування іноземцями Умані під час цьогорічного святкування Рош га-Шана. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков – це була ініціатива його відомства. Аваков зазначив, що щороку до Умані приїздить від 30-50 тис. хасидів з різних країн, які протягом трьох днів святкують та проводять різні релігійні обряди, відвідують святі місця. Такий формат масового заходу під час пандемії створює величезні ризики розповсюдження вірусу не лише для учасників заходу, а і для місцевого населення.

Очільник МВС додав, що аналогічної домовленості Міністерство внутрішніх справ досягло із представниками Української православної церкви та Православної церкви Московського патріархату, які відмовилися від проведення Хресних ходів через пандемію. Тому урядовець сподівається на розуміння в цьому питанні й представників хасидської релігійної спільноти. Аваков також запевнив, що МВС забезпечить усі технічні заходи для здійснення карантинних обмежень в Умані.

Попри це рішення уряду для мера Умані звучить непереконливо – бо це не «скасування», якого він вимагає. Він переконаний, що уманчани одноголосно підтримують його ініціативу та наводить результати опитування, «у якому взяли участь 20 тис. людей», у себе на сторінці у Facebook, і де 94% респондентів висловилися за заборону в’їзду хасидів.

«Подивіться на мою сторінку – там купа коментарів із проханням не допустити цього!», – запевнив мер Умані.

 

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що мер Умані перекриє в'їзд та не пустить хасидів до міста (відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Безе на паличці (швейцарська меренга) — простий і оригінальний десерт лише з чотирьох інгредієнтів
1 хв на прочитання19 Квітня 2024
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Поєднання мускарі та тюльпанів: квіти, що вдало створюють яскраву весняну композицію (ФОТО)
1 хв на прочитання19 Квітня 2024
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 19 квітня
Проведіть час у самотності: гороскоп на п'ятницю, 19 квітня
2 хв на прочитання3 години тому
Як правильно збивати яйця з цукром
Рецепти Великодня: як правильно збивати яйця з цукром
1 хв на прочитання4 години тому
Для відновлення України потрібні сучасні низьковуглецеві технології - Мінекології
1 хв на прочитання6 годин тому
На завтра синоптики оголосили 2 рівень небезпечності: пів України накриють морози
1 хв на прочитання7 годин тому
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки
1 хв на прочитання8 годин тому
«Укренерго» анонсувало графіки обмеження потужності, ось кого це стосуватиметься
1 хв на прочитання10 годин тому