Догори
Дати відгук

Медики знайшли симптом, який вказує на передчасну смерть

Люди його часто ігнорують

1 хв на прочитання28 Жовтня 2020, 06:55
Поділитись:

Вчені назвали симптом, який підвищує ризик смерті. У новому дослідженні повідомляється, що цей симптом може свідчити про хворобу, для якої характерно дегенеративна зміна нервової тканини. Саме такий поширений симптом, як зниження нюху, може вказувати на ризик смерті у людей старше 65 років. Про це йдеться в матеріалі вчених, опублікованому в JAMA Otolaryngology Head & Neck Surgery.

Втрата нюху може бути пов'язана з розвитком хвороб, які вражають нервову тканину. Крім того, це може пояснити підвищену смертність у людей, які виявили у себе такий симптом. Також порушення нюху може бути супутником когнітивних порушень в літньому віці.

У ході дослідження вчені проаналізували дані про здоров'я 3,5 тисячі осіб, вік яких був старше 40 років. На втрату нюху скаржилися близько 21% людей, а ось тести підтвердили наявність супутніх захворювань тільки у 13%.

За словами медиків, тільки об'єктивне зниження нюху може бути фактором ризику передчасної смерті. У пацієнтів старше 65 років цей фактор показує розвиток ризиків до 18%.

Нагадаємо, лише кілька овочів звільнять від зайвих кіло, нормалізують гормони та захистять від онко.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.