Медики назвали продукти, які посилюють перебіг ангіни

1 хв на прочитання09 Січня 2021, 21:56
Фото ілюстративне

На час лікування від ангіни краще відмовитися від кави і чаю, віддаючи перевагу простій воді і вітамінним коктейлям.

Виявляється, не все можна їсти, коли у людини спостерігається ангіна. Медики назвали продукти, котрі здатні погіршити перебіг хвороби.

Основні симптоми ангіни – це сильні болі в області горла, що ускладнює прийом їжі. Як пише ukrhealth.net,  щоб швидше одужати і не погіршити свій стан, варто виключити з раціону добру половину продуктів.

За словами медиків, цибуля, часник, спеції, гострі приправи і оцет можуть негативно позначатися на самому горлі. Тому не можна вживати продукти і страви, що містять перераховане. Це стосується консервів, свіжої випічки, копченостей, смаженого і жирного. Не рекомендується їсти сильно тверді овочі і фрукти, так як вони здатні поранити горло.

Що стосується напоїв, то на час лікування від ангіни краще відмовитися від кави і чаю, віддаючи перевагу простій воді і вітамінним коктейлям.

Газовані напої і молоко також тягнуть за собою посилення неприємних симптомів хвороби. Не можна їсти яскраві ягоди і цитрусові, вони здатні дратувати порожнину рота. Чіпси, попкорн і насіння заборонені зі зрозумілих причин – гострі приправи і твердість.

До слова, британські медики пояснили, які ознаки можуть говорити про хвороби нирок.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: