Догори
Дати відгук

Медики назвали фрукт, який захищає серце і судини

В абрикосі є антиоксидантні речовини

1 хв на прочитання21 Вересня 2023, 23:50
Поділитись:

У літню пору потрібно частіше вводити до свого раціону ягоди та фрукти, бо вони є джерелом цінних мінералів і речовин. Особливу увагу експерти радять звернути на абрикосу.

Медики вважають, що цей фрукт є ключем до довголіття, оскільки містить багатий вітамінно-мінеральний склад. У ньому є марганець, калій, магній та інші мікроелементи, потрібні нашому організму для правильного функціонування. У плині досліджень було встановлено, що регулярне вживання абрикосів позитивно впливає на серцево-судинну систему і захищає від розвитку серйозних захворювань.

В абрикосі є антиоксидантні речовини, які допомагають нормалізувати тиск, рівень холестерину в крові, а також знижують навантаження на судини. Також цей фрукт корисно вживати людям, які страждають на подагру або артрит.

Так само корисною є й курага. За словами медиків, в ній багато заліза й міді, які допомагають при анемії.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
У кабіні фермери іноді просто сторожові пси. Робота в полі ведеться за допомогою GPS. Фото: Thomas Trutschel/dpa
ЄС погодив спрощення спільної сільськогосподарської політики для підтримки фермерів
1 хв на прочитанняВчора
Міскантус. Фото: DW
В Україні почали вирощувати міскантус, який дає на 20% більше енергії, ніж деревина
1 хв на прочитанняВчора
Ціни на томати до 120 грн/кг: в Україні дорожчають помідори через негоду та зростання витрат на обігрів теплиць
Ціна на помідори зросла до 120 грн/кг через листопадові погодні катаклізми
2 хв на прочитанняВчора
ФОТО: земельні наділи / agropolit.com
Чому учасники бойових дій не можуть отримати землю у приватну власність під час війни
1 хв на прочитання10 Листопада 2025
Ціни на борщовий набір впали втричі: надлишок продукції та воєнні ризики обвалили ринок
2 хв на прочитання09 Листопада 2025
Смак подорожей у келиху: як Європа святкує день винного туризму
2 хв на прочитання09 Листопада 2025
Лоза, що дає життя: як українські винороби і садівники створюють нову культуру
2 хв на прочитання09 Листопада 2025
Від форелі на Закарпатті до 2,4 млн товстолоба на Одещині: масштабне зариблення водойм
2 хв на прочитання08 Листопада 2025