Догори
Дати відгук

Медик вбивав пацієнтів з COVID: "доктор смерть" звільняв ліжка

Лікар просив залишати його наодинці з пацієнтами, а також надавати йому сильнодіючі ліки.

2 хв на прочитання30 Січня 2021, 22:17
Поділитись:

В італійському місті Монтикьярі (область Ломбардія) заарештували 47-річного начальника відділення швидкої допомоги однієї з місцевих лікарень Карло Моску - його підозрюють у вбивстві тяжкохворих пацієнтів з коронавірусів.

Як повідомляє газета La Repubblica, на лікаря, якого місцеві ЗМІ вже прозвали «Доктором Смерть», правоохоронці звернули увагу після анонімної записки - її прислали в їх відділення. Там було написано, що доктор Моску збожеволів і вбиває хворих, щоб вирішити проблему з переповненістю госпіталю.

Пізніше колеги підозрюваного розповіли поліції, що деякі пацієнти помирали відразу після надходження в лікарню. Погіршення їх стану було настільки стрімким, що у лікарів почали виникати підозри. Крім того, часто медик просив залишати його наодинці з пацієнтами, а також надавати йому сильнодіючі ліки.

Поліції вже вдалося довести причетність Моску до смерті двох пенсіонерів - 61-річної Наталі Бассі та 80-річного Анджело Палетті. Після розтину тіл померлих з'ясувалося, що їм була введена смертельна доза пропофолу (снодійний засіб, яке при невірної дозуванні може викликати задуху, - ред.). Даний препарат не був прописаний лікарями в їх медкарті.

Поліція встановлює причетність лікаря ще до чотирьох смертей в лікарні. При цьому в прокуратурі повідомили, що до них звернулися вже десятки родичів пацієнтів, які померли в лікарні Монтикьярі - всі вони запитують додаткову інформацію про смерть членів їх сімей.

Тим часом медсестри, які працювали з Моску, заявили поліції, що лікар міг зійти з розуму через високу навантаження в умовах пандемії - за їхніми словами, навесні він протягом двох місяців практично не виходив з лікарні. Проте в правоохоронних органах переконані: Моску був при здоровому глузді.

Також медика звинуватили у фальсифікації медичних карт пацієнтів. За даними правоохоронців, він спеціально редагував клінічні дані так, щоб смерть хворих не викликала підозр.

Відомо, понад 6 мільйонів українців перехворіли COVID.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost