Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Медик нагадав про правила вибору подарунків для дітей: щоб не було опіків стравоходу та операцій

Медик нагадав про правила вибору подарунків для дітей: щоб не було опіків стравоходу та операцій

Лікують дитину, яка випила розчин з іграшкового набору «Юний хімік» та отримала складні опіки стравоходу.

2 хв на прочитання29 Грудня 2020, 11:51
Поділитись:

Новорічні свята це привід додатково потішити своїх близьких увагою. Особливо багато подарунків отримують діти, для яких знайти пакунки та коробки під ялинкою — справжнє диво. 

Лікарі радять замислитися над тим, що саме ви даруватимете дітям і наскільки подарунки є безпечними для здоров'я малюків. 

Головний лікар Сумської обласної дитячої клінічної лікарні Ігор Змисля розповів на своїй сторінці в мережі Facebook наскільки небезпечними є дрібні деталі  іграшок, які ковтають діти. За його словами, до медичного закладу регулярно звертаються пацієнти зі скаргами на проковтування сторонніх тіл. Багато з них потребують госпіталізації та операцій.
«Ваші діти пізнають світ, зокрема на дотик і на смак. Врахуйте це. Деталі від іграшок, конструкторів, монети, батарейки, сережки, побутова хімія у яскравих пляшках та упаковках — це далеко не весь список речей, які діти люблять пробувати на смак», — написав він.  

Ігор Змисля розповів, що недавно до їхньої лікарні потрапив хлопчик, який проковтнув деталь від магнітного конструктора. Хірурги провели успішну операцію і він готується до виписки. Також наразі лікують дитину, яка випила розчин з іграшкового набору «Юний хімік» та отримала складні опіки стравоходу.
Директор лікарні зауважив, що діти ковтали батарейки — не тільки кнопкоподібні, а й «пальчикові», що є дуже небезпечно, оскільки в травному тракті батарейка нагрівається та виділяє електроліт. Це призводить до опіків та виразок слизових оболонок.  

«Не дозволяйте бавитися іграшками з дрібними деталями, не залишайте їх в доступних місцях. Гроші тримайте в гаманцях, побутову хімію в зачинених шафах, а ліки — в аптечці, що захована від допитливих оченят», — просить батьків Ігор Змисля.  

А хірурги Чернівецької обласної клінічної лікарні провели операцію на серці, не розтинаючи грудної клітки.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.