Догори
Дати відгук

Мариновані помідори на зиму — дуже смачні і солодкі

Зберігати всі заготовки рекомендується в прохолодному темному місці.

2 хв на прочитання05 Серпня 2022, 12:30
Поділитись:

Щоб мариновані томати вийшли на смак неймовірними, а розсіл вийшов солодким, потрібно всього лише не відходити від потрібних пропорцій, тобто розрахунку.  

Зберігати всі заготовки рекомендується в прохолодному темному місці, щоб не було доступу сонячних променів.  

Варіант буде самим простим і без стерилізації. Маринад окремо готувати не будемо, а укладемо всі компоненти в банку, оскільки даний правильний розрахунок продуктів. Але, якщо є сумніви, то ви можете приготувати його окремо.  

Нам знадобиться:

на трилітрову банку:

  • помідори;
  • часник 4 дольки;
  • лавровий лист 1-2 шт;
  • запашний перець 10 шт;
  • болгарський перець 1 шт;
  • морква 1 шт;
  • вода 1,5 л;
  • сіль 1 ст. л;
  • цукор 2-3 ст. л;
  • оцтова кислота 70% 1 ч.л.

Етапи:

  1. Візьміть томати, бажано, як ви бачите на цьому фото одного розміру. Гарненько обмийте у проточній воді.
  2.  Болгарський перець і моркву теж промийте і обробіть їх. З перцю приберіть плодоніжку і насіння, розріжте його на довгі смужки. Моркву очистити і накришити кружечками.
  3. Потім візьміть чисту банку і в неї на дно закиньте лавровий перець горошком (10 шт.) + зубчики часнику, порізані на пластинки або ж їх можна закинути цілими, але очищеними, лавровий листочок.

    Моркву разом з болгарським перцем і томатами середнього розміру укладіть в банку. Залийте акуратно її за шийку окропом. Дайте ємності постояти хвилин 25-30, щоб вода охолонула. Потім злийте рідину в раковину.

  4. Після прям в трилітрову банку закладіть цукор (2-3 ст. л.), сіль (1 ст. л) і 1 ч. л оцтової есенції 70%. Залийте крутим окропом. Важливо, тут ще таке, співвідношення цукру, якщо ви не впевнені і вам здається, що вийде дуже солодко, то тоді зробіть маринад окремо в каструлі і спробуйте на смак (води беріть 1,5 л).

    Порада! Хто не любить оцет, який необхідний для консервації, можна додати замість нього лимонну кислоту, на трилітрову банку знадобиться 1 ч. л. Всі сипучі додаються в ємність з гіркою.

    В банку приблизно 3 літри розсолу міститься 1,5 л , всі ці складові для маринаду дані саме на такий номінал.

  5.  Банку відразу ж, негайно загорніть спеціальною машинкою і, одягнувши рукавиці злегка покачайте ємність з боку в бік, щоб розчинився весь цукровий пісок і сіль, ну і оцет розійшовся рівномірно. Переверніть Заготовку і укутайте під плед до повного охолодження.
  6.  Зберігайте при кімнатній температурі або в підвалі. Помідори виходять дуже соковитими і смачними, а інші овочі хрусткими.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Заволодіння землею Незаконна діяльність НАБУ
Заволодіння землею на 291 млн грн: НАБУ викрили міністра агрополітики та задіяних у схемі посадовців
2 хв на прочитання29 хвилин тому
Фото: «Їжа легко»
Куряча печінка у сметані — надзвичайно простий рецепт
1 хв на прочитання11 годин тому
У порт Великої Одеси зайшов “справжній” контейнеровоз з Китаю
У порт Великої Одеси зайшов “справжній” контейнеровоз з Китаю
1 хв на прочитанняВчора
Українців закликають підвішувати паски до Великодня
Українців закликають підвішувати паски до Великодня
2 хв на прочитанняВчора
Десятки підприємств України експортують молочні товари в ЄС, що свідчить про їх якість і безпечність - Висоцький
1 хв на прочитанняВчора
БЕБ у Львові забезпечило відшкодування 5,2 млн грн завданих бюджету збитків через продаж харчових продуктів
1 хв на прочитанняВчора
До Великоднього столу: соковитий салат із курячим філе
1 хв на прочитанняВчора
Що покласти у Великодній кошик та що краще лишити вдома: символізм продуктів, які несуть на освячення
4 хв на прочитанняВчора