- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Мариновані помідори на зиму — дуже смачні і солодкі
Мариновані помідори на зиму — дуже смачні і солодкі
Зберігати всі заготовки рекомендується в прохолодному темному місці.
Щоб мариновані томати вийшли на смак неймовірними, а розсіл вийшов солодким, потрібно всього лише не відходити від потрібних пропорцій, тобто розрахунку.
Зберігати всі заготовки рекомендується в прохолодному темному місці, щоб не було доступу сонячних променів.
Варіант буде самим простим і без стерилізації. Маринад окремо готувати не будемо, а укладемо всі компоненти в банку, оскільки даний правильний розрахунок продуктів. Але, якщо є сумніви, то ви можете приготувати його окремо.
Нам знадобиться:
на трилітрову банку:
- помідори;
- часник 4 дольки;
- лавровий лист 1-2 шт;
- запашний перець 10 шт;
- болгарський перець 1 шт;
- морква 1 шт;
- вода 1,5 л;
- сіль 1 ст. л;
- цукор 2-3 ст. л;
- оцтова кислота 70% 1 ч.л.
Етапи:
- Візьміть томати, бажано, як ви бачите на цьому фото одного розміру. Гарненько обмийте у проточній воді.
- Болгарський перець і моркву теж промийте і обробіть їх. З перцю приберіть плодоніжку і насіння, розріжте його на довгі смужки. Моркву очистити і накришити кружечками.
- Потім візьміть чисту банку і в неї на дно закиньте лавровий перець горошком (10 шт.) + зубчики часнику, порізані на пластинки або ж їх можна закинути цілими, але очищеними, лавровий листочок.
Моркву разом з болгарським перцем і томатами середнього розміру укладіть в банку. Залийте акуратно її за шийку окропом. Дайте ємності постояти хвилин 25-30, щоб вода охолонула. Потім злийте рідину в раковину.
- Після прям в трилітрову банку закладіть цукор (2-3 ст. л.), сіль (1 ст. л) і 1 ч. л оцтової есенції 70%. Залийте крутим окропом. Важливо, тут ще таке, співвідношення цукру, якщо ви не впевнені і вам здається, що вийде дуже солодко, то тоді зробіть маринад окремо в каструлі і спробуйте на смак (води беріть 1,5 л).
Порада! Хто не любить оцет, який необхідний для консервації, можна додати замість нього лимонну кислоту, на трилітрову банку знадобиться 1 ч. л. Всі сипучі додаються в ємність з гіркою.
В банку приблизно 3 літри розсолу міститься 1,5 л , всі ці складові для маринаду дані саме на такий номінал.
- Банку відразу ж, негайно загорніть спеціальною машинкою і, одягнувши рукавиці злегка покачайте ємність з боку в бік, щоб розчинився весь цукровий пісок і сіль, ну і оцет розійшовся рівномірно. Переверніть Заготовку і укутайте під плед до повного охолодження.
- Зберігайте при кімнатній температурі або в підвалі. Помідори виходять дуже соковитими і смачними, а інші овочі хрусткими.