Мариновані печериці підійдуть для подачі на святковий новорічний стіл тощо. Їх можна подати зі свіжою зеленню петрушки, кропу чи з цибулею, як основну закуску чи до будь-якого гарніру чи як додатковий інгредієнт для салату з грибами, чорносливом або курятини.
Домашні печериці виходять смачні та пікантні, і набагато кращі за магазинні, в яких можуть бути консерванти чи різноманітні добавки, а маринад для грибів готувати дуже легко та швидко. Смакувати можна вже за кілька годин. Зберігати їх слід у холодильнику чи в дуже прохолодному та темному місці. Наявність печериць цілий рік дозволить готувати їх хоч щодня.
Інгредієнти:
печериці — 500 г;
оцет 9 % — 60 мл;
олія — 120 мл;
часник — 3 зубчики;
чорний перець (горошком) — 10 шт.;
цукор — 2 ч. л.;
сіль — 1 ч. л.;
лавровий лист — 4 шт.
Приготування.
Порізати гриби приблизно на однакові частини.
Часник вичавити через прес, змішати всі інгредієнти (окрім грибів) у каструлі, де варитимуться печериці.
Вкинути гриби та варити 5 хвилин після закипання, постійно помішуючи.
Покласти гриби в банки й охолодити, після чого поставити в холодильник на 3-4 години. Все, можна смакувати грибочками.
Більше новин читайте на GreenPost.