Маршем на вихід: міністри масово пишуть заяви на звільнення

1 хв на прочитання04 Вересня 2024, 11:38
ФОТО: ілюстративне

На Банковій змінюють склад уряду: піти з посад мають намір 6 міністрів і голова ФДМ.

Шестеро міністрів і голова Фонду держмайна Віталій Коваль - написали заяви на звільнення.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив про намір піти з посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна, міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслана Стрільця і міністра юстиції Дениса Малюськи.

Згодом стало відомо, що звільнитися хоче міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук. Написала заяву за власним бажанням і віцепремєрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина. Пізніше з'явилася заява на звільнення і від міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Народний депутат Ярослав Железняк підтвердив, що на розгляді у парламентаріїв звільнення перелічених урядовців і очільника ФДМ.

"Далі сьогодні фракція Слуг і формальне винесення кандидатури плюс президент подає нового голову МЗС. Плюс - завтра, відповідно, призначення", - додав Железняк.

Про масове звільнення урядовців стало відомо після того, як наглядова рада національної компанії "Укренерго" ухвалила рішення про звільнення Володимира Кудрицького з посади голови правління.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: