Догори
Дати відгук

Херсон тоне в смітті : через окупацію вже котрий тиждень з міста не вивозять відходи

Виникла вкрай небезпечна ситуація на міському сміттєзвалищі

1 хв на прочитання10 Січня 2023, 09:15
Поділитись:

У Херсоні наразі виникла вкрай небезпечна ситуація на міському сміттєзвалищі - комунальне підприємство через тривалу окупацію міста втратило можливість організувати належну роботу із захоронення твердих побутових відходів.

Містяни б'ють на сполох в соцмережах з закликом для вирішення ситуацїї, і повідомляють , що Херсон тоне у смітті вже третій тиждень.

Відповідальної особи від підприємства на сміттєзвалищі немає. Через відсутність оплати за надані підприємством послуги зараз на рахунках КП відсутні кошти та існує заборгованість із заробітної плати працівникам.

Зазначається, що директор комунального підприємства звільнилася 2 вересня 2022 року. З моменту деокупації міста ніхто не здійснює керівництво підприємством, оскільки т.в.о. директора підприємства наразі перебуває в Києві і не має поки наміру повертатися в Херсон через небезпечну ситуацію у зв’язку з постійними обстрілами.

у зв’язку з кризою, що склалася, уже двічі збиралася міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, сміттєзвалища обстежили. На підставі рекомендації комісії про необхідність фахового втручання профільної компанії керівниця Херсонської міської військової адміністрації (ХМВА) Галина Лугова ухвалила рішення про тимчасове, на період дії воєнного стану, залучення ТОВ «БР» (м. Біла Церква), що має відповідні дозволи та надає послуги із захоронення побутових відходів на міському сміттєзвалищі. На даний момент комплекс необхідних робіт на сміттєзвалищі досить об’ємний,

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко