Догори
Дати відгук

Люди з імунними проблемами не захищені після вакцинації проти COVID-19 — дослідження

Тому потрібна третя/четверта доза. Логічно.

2 хв на прочитання20 Серпня 2021, 17:36
Люди з імунними проблемами не захищені після вакцинації проти COVID-19 Люди з імунними проблемами не захищені після вакцинації проти COVID-19
Поділитись:

Сотні тисяч людей у ​​Нідерландах, чия імунна система не працює належним чином, мають невелику користь від вакцинації проти SARS-CoV-2 або не мають узагалі. Частина цієї великої групи не виробляє антитіл та імунних клітин. Решта виробляють їх замало. Інші щеплення викликають у цих пацієнтів подібні проблеми. Про це розповідає нідерландське видання NOS.nl.

Зокрема у повідомленні йдеться про те, що люди, які погано реагують на вакцини, — це пацієнти, які вживають імуносупресивні препарати, пацієнти з трансплантацією, хворі на рак крові та люди з вродженими порушеннями імунної системи. Люди з ВІЛ і люди із синдромом Дауна також перебувають у групі ризику.

Наприклад, імуносупресивні препарати вживають пацієнти з аутоімунними захворюваннями, такими як ревматизм. Ступінь, у якому ефект вакцинації зменшується імунними інгібіторами, залежить від дози, можливого застосування комбінацій речовин і тяжкості розладу. Загалом, за даними Фонду фармацевтичних основних цифр, у 2020 році 820 000 голландців вживали інгібітор імунітету. У першій половині 2021 року це робили 520 000 людей.

Із початку цього року в Нідерландах було проведено вісім досліджень щодо різних підгруп пацієнтів, які страждають на порушення імунної системи. ZonMw, найважливіший спонсор медичних наукових досліджень, виділив на дослідження 15,5 млн. Дослідники використовували стандартизований метод вимірювання імунної відповіді учасників, щоб результати були взаємопорівнянні.

Перші результати чотирьох досліджень показали, що дві третини людей, які перенесли трансплантацію нирки, не відповіли на вакцинацію або не реагували достатньо. Вони не не мають достатнього захисту.

Із понад ста пацієнтів, які перенесли трансплантацію легень і ще не хворіли на COVID-19, лише 13 % виробляли достатню кількість антитіл.

Пацієнти з найважчими формами імунодефіциту — відсутністю певних речовин, що мають вирішальне значення для імунної системи – взагалі не отримали користі від вакцинації.

«Третя або, можливо, навіть четверта доза може покращити захист деяких людей із проблемами імунітету», — до такого висновку прийшли дослідники.

Також ми розповідали, що трьох доз недостатньо: 14 ізраїльтян захворіли на COVID-19 після третьої дози.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Знижує цукор у крові Холестерин Корисний фрукт
Цей фрукт знижує цукор у крові та "розщеплює" холестерин: можна їсти майже всім
1 хв на прочитання17 хвилин тому
Фото з відкритих джерел
Злість під час бігу: чому спорт може мати негативний психологічний ефект
2 хв на прочитаннягодина тому
Фото: Телеграм-канал «Стоматологія по-простому»
Зуб видалили, а все одно болить: стоматологи розповідають, що відбувається і що при цьому слід робити
2 хв на прочитання2 години тому
Пандемія Поширення пташиного грипу H5N1 Хвороби
Пандемія на підході: ВООЗ бʼє на сполох через поширення пташиного грипу H5N1
1 хв на прочитання3 години тому
Напилася води і померла: у Великій Британії розслідують смерть жінки, якій призначили препарат, що викликає спрагу
2 хв на прочитання4 години тому
Достатньо повідомити рацс: у Німеччині спростили процедуру зміни статі в документах
1 хв на прочитання10 годин тому
Лікар назвав популярні напої, які підвищують тиск
1 хв на прочитання11 годин тому
Закарпатські медики дорогою до лікарні запустили серце пацієнту
2 хв на прочитанняВчора