Листкові рулетики з шинкою, твердим сиром і часником — смачна і ситна страва, яка легко готується з простих продуктів.
Інгредієнти:
тісто листкове бездріжджове — 280 г;
шинка — 150 г;
сир твердий — 150 г;
петрушка свіжа — 25 г;
масло вершкове — 30 г;
часник — 3 зубчики;
сіль — 1 дрібка (за смаком);
жовток — 1 шт.
Приготування.
Листкове тісто розморозити заздалегідь (наприклад, залишивши його на ніч у верхній камері холодильника).
Увімкнути духовку, щоб вона розігрівалася до 180 °С.
Сир натерти на великій тертці. Шинку дрібно нарізати.
Розтопити вершкове масло.
Дрібно нарізати зелень петрушки.
Очистити та пропустити через прес часник.
У розтоплене масло додати петрушку, часник і сіль. Ретельно перемішати.
Відрізати лист пергаменту за розміром листа — 35х30 см. На пергамент викласти розморожене тісто і розкотити його пласт розміром приблизно 22х27 см, до товщини приблизно 3 мм.
Змастити все тісто маслом із зеленню, залишивши з однієї з довгих сторін вільний край (1-2 см).
Поверх розподілити нарізану шинку.
Помірно посипати натертим сиром.
Долонями притиснути начинку до тіста.
Повернути щільний рулет до вільного краю тіста.
Розрізати рулет на шайби завширшки приблизно 2-3 см.
Рулетики разом із пергаментом перенести на лист і розкласти на відстані один від одного.
Змастити поверхню тіста жовтком, намагаючись не зачепити начинку.
Якщо рулетики вийшли тонкі й не надто впевнено стоять на боці, краще повернути їх основами вниз.
Помістити лист у розігріту до 180 °С духовку і випікати рулетики 25-30 хвилин, до золотистого кольору.
Готові листкові рулетики з шинкою, твердим сиром і часником відокремити від пергаменту і викласти на тарілку.
Подавати їх краще з кетчупом чи іншим соусом.
Також ми писали про м'ясні рулети з лаваша — просту страву, яка швидко готується.