Догори
Дати відгук

Листкові рулетики з шинкою, твердим сиром і часником — смачно, ситно і легко

Подавати їх краще з кетчупом чи іншим соусом.

2 хв на прочитання05 Лютого 2023, 07:32
Поділитись:

Листкові рулетики з шинкою, твердим сиром і часником — смачна і ситна страва, яка легко готується з простих продуктів.

Інгредієнти:

тісто листкове бездріжджове — 280 г;

шинка — 150 г;

сир твердий — 150 г;

петрушка свіжа — 25 г;

масло вершкове — 30 г;

часник — 3 зубчики;

сіль — 1 дрібка (за смаком);

жовток — 1 шт.

Приготування.

Листкове тісто розморозити заздалегідь (наприклад, залишивши його на ніч у верхній камері холодильника).

Увімкнути духовку, щоб вона розігрівалася до 180 °С.

Сир натерти на великій тертці. Шинку дрібно нарізати.

Розтопити вершкове масло.

Дрібно нарізати зелень петрушки.

Очистити та пропустити через прес часник.

У розтоплене масло додати петрушку, часник і сіль. Ретельно перемішати.

Відрізати лист пергаменту за розміром листа — 35х30 см. На пергамент викласти розморожене тісто і розкотити його пласт розміром приблизно 22х27 см, до товщини приблизно 3 мм.

Змастити все тісто маслом із зеленню, залишивши з однієї з довгих сторін вільний край (1-2 см).

Поверх розподілити нарізану шинку.

Помірно посипати натертим сиром.

Долонями притиснути начинку до тіста.

Повернути щільний рулет до вільного краю тіста.

Розрізати рулет на шайби завширшки приблизно 2-3 см.

Рулетики разом із пергаментом перенести на лист і розкласти на відстані один від одного.

Змастити поверхню тіста жовтком, намагаючись не зачепити начинку.

Якщо рулетики вийшли тонкі й не надто впевнено стоять на боці, краще повернути їх основами вниз.

Помістити лист у розігріту до 180 °С духовку і випікати рулетики 25-30 хвилин, до золотистого кольору.

Готові листкові рулетики з шинкою, твердим сиром і часником відокремити від пергаменту і викласти на тарілку.

Подавати їх краще з кетчупом чи іншим соусом.

Також ми писали про м'ясні рулети з лаваша — просту страву, яка швидко готується.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.