Догори
Дати відгук

Лихоманка Західного Нілу у Харкові: туристка "привезла"

У вересні на Харківщині зареєстрували перший за 12 років випадок лихоманки Західного Нілу.

1 хв на прочитання11 Жовтня 2024, 07:59
ФОТО: ілюстративне ФОТО: ілюстративне
Поділитись:

На Харківщині зареєстрували перший за 12 років випадок захворювання на лихоманку Західного Нілу. Інфекцію знайшли у 57-річної жінки. Пацієнтка інфікувалася за кордоном, зараз ще продовжує лікування. Про це повідомила на брифінгу головна державна санітарна лікарка Харківської області Любов Махота.

За її словами, жінка під час євротуру була у Польщі, Болгарії, Греції та Туреччині. До Харкова вона повернулася вже з клінічними проявами захворювання. 

"Хвора інфікувалась під час поїздок країнами Європи. Вона подорожувала у Польщі, Болгарії, Греції, також була в Туреччині. До Харкова вона повернулася вже з клінічними проявами захворювання. На сьогодні ця хвора ще знаходиться в інфекційній лікарні. Вона 1967 року народження. Іде на поправку, уже сподіваємось на виписку. Якщо взяти останній випадок у Харківській області захворювання на гарячку Західного Нілу, воно було у 2011 році, це також був завізний випадок. Тоді хвора інфікувалася, перебуваючи у Греції", — розповіла Любов Махота.

Це небезпечна вірусна хвороба, що передається через укуси комарів. За важкого перебігу хвороби виникає ураження центральної нервової системи. Летальність хвороби становить 2-14%.

Лихоманка Західного Нілу поширена у багатьох країнах. Це Середземномор'я, Північна Африка, Близький Схід, Західна Азія. Хвороба розповсюджується із перелітними птахами на території Західної Європи, Центральної Азії, Австралії. У США з'явилася у 1999 році.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.