Догори
Дати відгук

Ляшко: МОЗ готується до зростання кількості хворих з онкологією

Міністр поскаржився, що українці не поспішають вчасно звертатися до лікаря з проблеми зі здоров'ям та проходити діагностику.

1 хв на прочитання23 Серпня 2024, 20:03
ФОТО: ілюстративне ФОТО: ілюстративне
Поділитись:

Міністерство охорони здоров'я готується до збільшення кількості хворих з онкологією, причому, у запущеному вигляді на пізніх стадіях. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

За його словами, така ситуація є наслідком впливу кількох чинників. І головний з них - українці у більшості своїй не звертаються до лікаря вчасно. Затягують з обстеженнями. У результаті хвороби виявляють пізно. 

В Україні вже зростає кількість випадків онкологічних захворювань на 3-4 стадіях, коли лікування довготриваліше і не таке ефективне. Ця тенденція, за словами міністра, проявилася ще в часи пандемії коронавірусу. Ще одним ключовм чинником зростання захворюваності на рак є бойові дії. Рвуться снаряди - у повітря потрапляють токсини, руйнуються будівлі - вивільняється азбест. І люди тим повітрям дихають.

Поруч з онкологією почастішали і помолодшали такі захворювання, як інфаркт та інсульт. За останні 2,5 роки кількість зафіксованих випадків інсульту збільшилась на 16%.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost