Догори
Дати відгук

Львівські хірурги здійснили диво: видалено велетенську пухлину шиї у 81-річної пацієнтки

Пухлина у пацієнтки виникла після звістки про загибель на фронті онука

2 хв на прочитання3 години тому
Видалення велетенської пухлини на шиї Видалення велетенської пухлини на шиї
Поділитись:

Хірурги львівської лікарні св. Пантелеймона успішно прооперували 81-річну мешканку Львівщини Стефанію Савку, в якої на фоні гострого стресу на шиї виникла 9-сантиметрова пухлина і заважала жінці дихати. Новоутворення виникло в щитоподібній залозі і позбутися його було нелегко і через поважний вік пацієнтки, і через розташування пухлини.

Захворювання щитоподібної залози у жінки було понад 30 років, але особливо не дошкуляло їй, вона почувалася добре. Все різко змінилося після загибелі на фронті онука. На фоні гострого стресу хвороба раптово активізувалася: шия збільшилася майже вдвічі, вночі жінка почала задихатися, повідомили у лікарні.

Спеціалісти лікарні обстежили пацієнтку і діагностували аутоімунний тиреоїдит, хронічне запальне захворювання, за якого клітини імунної системи атакують щитоподібну залозу. Внаслідок недуги утворюються вузли, які можуть збільшуватися в розмірах, до прикладу, поштовхом може бути гострий стрес. У жінки пухлина була вже гігантських розмірів – 9 см. Її слід було якнайшвидше видалити, бо новоутвір міг задушити жінку. Та виникло питання: чи витримає пацієнтка складну операцію?

Результати обстеження виявилися обнадійливими. В операційній першими з пацієнткою працюють анестезіологи, вони мали інтубувати пацієнтку, іншими словами, ввести в її трахею трубку для забезпечення прохідності дихальних шляхів. А це виявилося непросто, бо пухлина аж на 4 см змістила трахею і під час інтубації анестезіологи могли пошкодити пухлинний вузол. Та попри ризики, анестезіологам вдалося інтубувати хвору.

Нині 81-річна пацієнтка почувається добре.На п’яту-добу після операції її виписали з лікарні без жодних скарг.

Більше новин читайте на GreenPost.


Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.