Догори
Дати відгук

Лупу назвали симптомом небезпечної хвороби

Йдеться про себорейний дерматит. У легкій формі він проявляється у вигляді лупи, у важкій - шкіра голови стає червоною і лускатою

1 хв на прочитання19 Листопада 2020, 15:58
Поділитись:

Одним із симптомів хвороби Паркінсона є лупа, про це пише Express з посиланням на дані британського товариства з вивчення даного захворювання.

Йдеться про себорейний дерматит. У легкій формі він проявляється у вигляді лупи, у важкій - шкіра голови стає червоною і лускатою.

При цьому назвати причину, з якої  дерматит вражає пацієнтів, які страждають від хвороби Паркінсона, вчені поки не можуть.

Себорейний дерматит - запальне захворювання, що вражає ділянки шкіри голови і тулуба, на яких розвинені сальні залози. Причиною недуги, найчастіше, стають гормональні порушення. Ще одна причина - тривалий прийом тестостерону, анаболіків і глюкокортикостероїдів.

Раніше американські дослідники заявили, що однією з найбільш поширених ознак, що свідчать про можливе виникнення хвороби Паркінсона, є пітливість без будь-якої очевидної причини.

До слова, пітливість без будь-якої очевидної причини - один з найбільш поширених ознак, що передвіщають хворобу Паркінсона. Про це з посиланням на Американську асоціацію хвороби Паркінсона.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.