Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Льон декоративний: вирощування, догляд, використання у ландшафтному дизайні (ФОТО)

Льон декоративний: вирощування, догляд, використання у ландшафтному дизайні (ФОТО)

Це чудовиq вибір для створення квіткових клумб, квіткових доріжок або оформлення бордюрів у саду.

2 хв на прочитання11 Лютого 2024, 00:36
Фото: Телеграм-канал «Садівник» Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Поділитись:

Льон декоративний — це рослина, яка не лише приваблює своїм витонченим цвітінням, а й має великий потенціал для використання у ландшафтному дизайні. Завдяки своїм компактним розмірам і різноманітним кольоровим варіаціям квітів льон стає чудовим вибором для створення квіткових клумб, квіткових доріжок або оформлення бордюрів у саду. Телеграм-канал «Садівник» розповідає про основні аспекти вирощування та догляду за декоративним льоном, а також про його розмноження та використання у ландшафтному дизайні.

Льон декоративний Ландшафтний дизайн Фото
Фото: Телеграм-канал «Садівник»

Льон декоративний — посухостійкий однорічник або багаторічник (залежно від виду) заввишки 30-80 см, який зазвичай цвіте у червні–липні дрібними квіточками білих, блакитних або червоних відтінків. Квітки живуть один день: відростають за ніч, вранці у сонячну погоду розпускаються і надвечір опадають.

Освітлення. Льон віддає перевагу сонячному місцю, може рости на будь-якому за складом ґрунті, але легкому й без застою вологи. Для тривалого та рясного цвітіння в ґрунт можна додати перегній або компост і мінеральне добриво для квітучих рослин.

Полив. Полив рослині потрібен лише за тривалої відсутності опадів (1-2 рази на тиждень). За наявності опадів поливи припиняють. Також знадобиться періодично прополювати і розпушувати ґрунт.

Розмноження. Розмножується льон насінням, яке можна сіяти відразу в ґрунт у квітні-травні. Цвітіння настає через 1,5-2 місяці після появи сходів. Для раннього цвітіння насіння льону можна сіяти під зиму.

Льон декоративний Ландшафтний дизайн Фото
Фото: Телеграм-канал «Садівник»

Багаторічний льон доволі морозостійкий і зимує без укриття.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.