Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Ліс
  • Лісівники знайшли новенький котедж біля Голубих озер: поліція шукає власника самовільно збудованого елітного житла (відео)

Лісівники знайшли новенький котедж біля Голубих озер: поліція шукає власника самовільно збудованого елітного житла (відео)

Поліцейські відкрили кримінальне провадження за самовільне будівництво будівель і споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці

1 хв на прочитання19 Листопада 2020, 13:03
Суспільне: Чернігів Суспільне: Чернігів
Поділитись:

Власника двоповерхового літнього будинку, який зведено серед лісу, неподалік Голубих озер, що в Олешні на Чернігівщині, шукає поліція. Споруда побудована незаконно.

Будинок знайшли лісівники під час обходу. Як каже головний лісничий Добрянського лісгоспу Денис Землянко, споруду звели швидко, бо під час попередніх обходів будинку вони не бачили. Як інформує  Суспільне, новобудова розташована за 20 метрів від крайнього будинку в селі Олешня.

Жителі села говорять, що  будівництвом з літа займався господар половини крайнього будинку у селі. На будівництво   приїздив з бригадою раз на тиждень.В новому будинку провели електрику та встановили відеокамеру.

«Пошкодження дерев, які знаходяться на цій ділянці немає, але тим не менш ця ділянка вважається самозахватом земельного державного лісового фонду», - сказав лісничий Денис Землянко.

Поліція ж нині шукає власника будинку, каже речниця Чернігівського відділу поліції Наталія Слабеняк. За її словами, за цим фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за частиною 3-ю, статті 97-1 КК України, це самовільне будівництво будівель і споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу, арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3-х років.

Нагадаємо, у Києві висаджують крокуси, нарциси, гіацинти, мускарі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко