Якщо ви любите цю італійську страву, але не готуєте її через тривалість і складність процесів, просто робіть спрощений варіант. пише "life".
Лазанья - дуже смачна і комплексна страва, для якої потрібні два соуси, спеціальне тісто і багато терпіння. Через відносну складність приготування лазанья рідко з'являється на наших столах, проте її смак заслуговує на більшу регулярність.
Звичайно, у спрощеному варіанті смак страви буде менш вишуканим, проте складність і тривалість готування зменшується, а тому лінива лазанья може стати вашою постійною фірмовою стравою.
Складові:
Приготування:
Розігрійте духовку до 190°C і приготуйте сковороду (близько 25-30 см діаметром) або форму для випікання (розміром близько 22×40 см), змастивши її оливковою олією.
Закип'ятіть воду і відваріть макарони на 1-2 хвилини менше, ніж зазначено на упаковці, до стану al dente. У цей час обсмажте яловичий фарш до готовності приблизно 5-6 хвилин, злийте зайву рідину і додайте соус маринара.
В окремій мисці змішайте базилік, часник і орегано із сиром рикота. Злийте воду з макаронів і перемішайте з фаршем.
На дно форми для запікання викладіть половину макаронів у соусі. Потім посипте всією сумішшю рикоти та зелені. Розподіліть зверху частину макаронів, що залишилася, прикрасьте моцарелою і накрийте страву фольгою.
Запікайте при температурі 190°C протягом 20-25 хвилин, потім зніміть фольгу та запікайте до красивої скоринки протягом ще 10 хвилин.
Подавайте гарячою!