Догори
Дати відгук

Лілія Miss Feya: використання в ландшафтному дизайні та догляд (ФОТО)

Варто вже починати шукати цибулини цих квітів.

1 хв на прочитання22 Лютого 2024, 00:36
Фото: Телеграм-канал «Садівник» Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Поділитись:

Витончені форми і п'янкий аромат квітів лілії Міс Фея захоплюють садівників із давніх-давен і до наших днів. Їх висаджують біля палаців, храмів, а також у звичайних садах. Щоб і ви оцінили їхню розкіш і витонченість, варто вже починати шукати цибулини цих квітів, радить Телеграм-канал «Садівник».

Квітка чашоподібної форми складена з яскраво-малинових пелюсток із білою облямівкою та темними крапочками, білі тичинки з бордовими пиляками додають їй яскравості й контрастності.

Лілії люблять сонячні відкриті місця, допускається легкий притінок у першій половині дня. Рослини заввишки 150-180 см, а отже, ідеальне місце посадки — на задньому плані квітника, бордера чи рабатки. Ділянку краще готувати заздалегідь восени чи навесні не менш як за два тижні до посадки.

Цибулини висаджуйте в ямки завглибшки 15-20 см із відстанню 30-40 см між ними. Не менше двох разів за сезон підживлюйте рослини мінеральними добривами з умістом калію та фосфору. У перший рік можна обмежити кількість бутонів, аби дати можливість цибулині набратися сил.

Фото 1/3

Раз на 5 років їх потрібно викопувати, ділити і садити на нове місце чи у це ж саме — щоправда, перед посадкою в кожну ямку треба внести листовий компост і перепрілий гній.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.