Лікар-невролог, професор Дер’я Улудюз розповіла, які продукти негативно впливають на мозок і, як наслідок, на пам'ять. Вона попередила, що на стан пам’яті впливають рослинні олії, в яких містяться омега-6 жирні кислоти.
До цього списку необхідно додати енергетичні напої – провокатори хвороби Альцгеймера. Проблеми з пам’яттю та забудькуватість можуть бути викликані підвищеним рівнем інсуліну.
Лікар закликала відмовитись від фастфуду. Також негативний вплив на пам’ять мають продукти з високим глікемічним індексом: білий хліб, макарони, картопля, рис, тобто все, що підвищує рівень цукру в крові.
Так само діють продукти зі штучними підсолоджувачами. Пам’ять страждає і від захоплення смаженою їжею – погіршується якість резервів пам’яті, що може призвести до хвороби Альцгеймера.
Потрібно пам’ятати, що печиво, маргарин, шоколадні батончики, картопляні чіпси, тістечка, вершки та інші продукти, що містять трансжири – ненасичені жирні кислоти, – серйозно погіршують пам’ять.
Наш мозок поглинає 30% калорій, які організм одержує з їжею. Насправді все, що ви наколюєте на вилку, безпосередньо впливає на функції вашого мозку та пам’яті, — пояснила фахівець.