Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Ліки
  • Лікарка пояснила, чи безпечно вакцинуватися проти COVID алергікам, діабетикам та жінкам під час годування грудьми

Лікарка пояснила, чи безпечно вакцинуватися проти COVID алергікам, діабетикам та жінкам під час годування грудьми

Медичний експерт розповіла, чи є протипоказання до вакцинації від ковіду

1 хв на прочитання18 Квітня 2021, 17:29
Чи безпечно вакцинуватися проти COVID алергікам, діабетикам та жінкам під час годування грудьми Чи безпечно вакцинуватися проти COVID алергікам, діабетикам та жінкам під час годування грудьми
Поділитись:

В Україні в багатьох людей з хронічними хворобами виникають побоювання щодо вакцинації проти ковіду. Й наскільки вони виправдані розповіла одному з українських ЗМІ медичний експерт ЮНІСЕФ та інфекціоніст Катерина Булавінова.

За словами лікарки, якщо у людини є цукровий діабет, то потрібно вакцинуватися і від COVID-19, і від грипу, і від пневмококової інфекції. Тому що цукровий діабет — одне з дуже небезпечних захворювань у плані ковіду, який може на нього нашаруватися. Також вона розказала, що робити щеплення від вірусу можна й у тому випадку, якщо людина приймає гормональні препарати.

"Ми дивимося на дозу гормональних препаратів для того, щоб зрозуміти, чи буде вакцина ефективною. Утім, до безпеки вакцини це не має жодного стосунку", - резюмувала Булавінова.

На думку інфекціоніста, також можна вакцинуватись і якщо жінка годує грудьми. Можна і потрібно вакцинуватися алергікам.

"Але потрібно сказати лікареві чи медсестрі — на що саме алергія. Тоді вони вирішать, як краще цю вакцинацію зробити. Наприклад, чи є ризики анафілактичного шоку. Єдиним справжнім протипоказанням до вакцинації від COVID є анафілактичний шок на попередню дозу вакцини", - розказала Булавінова.

Тим часом на Львівщині після щеплення помер чоловік, а науковці вже знають, як уникнути смертей після вакцинації.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.