Догори
Дати відгук

Лікарі розповіли, як правильно вибрати дитині шкільний одяг і рюкзак

Асортимент товарів для учнів настільки багатий, що в ньому легко розгубитися.

2 хв на прочитання18 Серпня 2023, 12:46
Поділитись:

Незабаром 1 вересня — у розпалі підготовка до школи. Асортимент товарів для учнів настільки багатий, що в ньому легко розгубитися. Звісно, батьків цікавить не лише естетичній бік, а й користь для здоров’я. Тому лікарі розповідають, на що слід звернути увагу, вибираючи дитині шкільний одяг і рюкзак.

Одяг рекомендується вибирати легкі, м'які та зручні, виготовлені з натуральних матеріалів (льон, бавовна, шерсть). Зі штучних тканин найбільш комфортною є віскоза. При виборі костюмів краще віддати перевагу матеріалам із вкладенням хімічних волокон до 55 %, а блузки та сорочки — до 30 %. Одяг із синтетичних матеріалів підходить тільки для нетривалого носіння (наприклад, під час урочистих випадків). Він має низьку повітропроникність і здатна накопичувати продукти обміну, що виділяються з потом, статичну електрику, вбирати жир із поверхні шкіри. Тому в синтетичному одязі спекотно у весняно-літній період і холодно в осінньо-зимовий, наголошують лікарі.

Що стосується взуття, рекомендується обирати вироби з натуральної шкіри з гнучкою підошвою. Висота каблука для дітей 6-7 років не повинна перевищувати 2 см. Кросівки, на відміну від своєї спортивної функції, не рекомендується носити постійно.

«Важливо пам'ятати, що кросівки — таки спортивне взуття, призначене саме для занять фізкультурою, а не для повсякденного носіння», — підкреслюють лікарі.

При купівлі заплечника слід звернути увагу на вагу. Для учня початкових класів він має бути не більше 700 г, для учня середніх і старших — не більше 1 кг.

«Важливо звернути увагу на наявність жорсткої ортопедичної спинки. Це сприяє рівномірному розподілу навантаження та формуванню правильної постави», — радять фахівці.

Матеріал для виготовлення шкільних заплечників повинен бути міцним, легким, із водовідштовхувальним просоченням або покриттям, зручним для очищення. Ремені переважно з еластичного матеріалу. Бажано, щоб вони мали пристрій, що дозволяє змінювати довжину. Один із ременів повинен мати роз'єм, що полегшує надягання та знімання. Крім того, краще вибрати заплечник із деталями та фурнітурою зі світловідбивними елементами на передніх, бічних поверхнях та верхньому клапані, а також ранці повинні бути виготовлені з матеріалів контрастних кольорів.

«Перед купівлею потрібно попросити дитину приміряти заплечник. Важливо, щоб він щільно прилягав до спини, його ширина приблизно відповідала ширині плечей, верхній край і плечі були на одному рівні, а нижній край розташовувався на рівні пояса», — радять фахівці.

Також нагадаємо, що кросівки — не найкращий вибір універсального взуття: що слід враховувати, відвідуючи взуттєву крамницю.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Чебрець може створити на ділянці щільний килим, а також наповнити її відчуттям затишку і теплим пряним запахом (ФОТО)
1 хв на прочитання05 Травня 2024
Добриво для Кімнатних квітів Як приготувати
“Секретне” добриво для кімнатних квітів: готується за 1 хвилину
1 хв на прочитання56 хвилин тому
Судитимуть депутата Незаконно придбаний бурштин Волинь
На Волині судитимуть депутата , який перевозив незаконно придбаний бурштин на 800 тисяч гривень
1 хв на прочитання2 години тому
Рецепт закуски Намазка на хліб Масло
Робимо зі звичайного масла смачну намазку для бутербродів: рецепт закуски
1 хв на прочитання4 години тому
Штучні квіти на кладовищах: думка екологів та шкода довкіллю
1 хв на прочитання5 годин тому
На Полтавщині визначили локації для будівництва чотирьох сміттєпереробних заводів
1 хв на прочитання7 годин тому
Страсна (Велика) Субота: чого сьогодні не можна робити
1 хв на прочитання11 годин тому
Не кришиться і не липне: 3 рецепти ідеальної желатинової глазурі
2 хв на прочитання12 годин тому